Siirry pääsisältöön

Emma Gaala oppimispäiväkirja

Emma Gaalan Someviestintä 2018 - kurssin oppimispäiväkirja

Huom! Osa päivämääristä on kirjoitettu menneessä aikamuodossa, sillä huomasin valitettavasti vasta kurssin toteutuksen keskellä oppimispäiväkirjatehtävän!






11.9 

Istuin kampuksella ja selailin studentia. Siinä se oli - Emma Gaalan Kick off tilaisuuden ilmoitus suoraan silmieni edessä. Aikataulut ja suunnitelmat tämän syksyn osalta olivat jo aikalailla täynnä, mutta tiesin, että tämä kurssi on yksinkertaisesti saatava mahdutettua vielä mukaan, keinolla millä hyvänsä. Taustatyö alkoi oikeastaan siispä jo tästä päivästä - uppouduin googlen ihmeelliseen maailmaan ja tutkin, miten Xamkin ja Emma Gaalan yhteistyö viime vuonna sujui ja mitä kaikkea Emma Gaalan somemarkkinoinnissa viime vuonna nähtiikään.

13.9 

Itse Kick Off tilaisuudessa kuuntelemassa ihanaa Arttu Lindemania ja muita vaikuttajia, sekä saamassa ohjeita tulevaan ennakkotehtävään. Todella mielenkiintoisen oloinen kurssi ja motivaatio mitä korkeimmillaan !

17.9 

Tänään liityin ihanaan naisryhmään, jossa kurssitehtävän tulen suorittamaan.

18.9 

Ennakkotehtävään paneutumista. Sovimme ryhmäni kanssa, että jokainen kirjoittaa jokaiseen kohtaan vastauksen Microsoftin onedrive Wordiin, josta teemme sitten yhtenäisen koonnin. 
Muutamaa päivää myöhemmin teimmekin vastauksista koonnin siten, että jokainen kirjoitti yhden kohdan puhtaaksi. Itse kirjoitin viimeisestä kysymyksestä. Puhtaaksikirjoittamistehtävä tuntui sinänsä helpolta ja sen työstäminen olikin sujuvaa, sillä ryhmälläni oli jotenkin ihanan yhtenäinen ajatusmaailma vastauksien osalta.

19.9 

Tänään verkkoluentoa aiheesta
  • Suunnittelun perusteet
  • Sisältömarkkinoinnin perusteet
 
26.9

Ennakkotehtävän palautuspäivä. Pakko sanoa, että olen todella tyytyväinen ryhmäni työnjälkeen. Erityiskiitos visuaalisesta ulkoasusta vielä ryhmäni jäsenelle Jennalle, joka tuunasi tehtävästämme upean - ja ihan EmmaGaalan teemaan sopivan näköisen.

27.9 

Tänään Mikkelin kampuksella olisi mennyt luento aiheesta sosiaalinen media ja briiffaus tehtävään. En valitettavasti tätä päässyt paikanpäälle katsomaan eli seurasin sitä etänä.

28.9

Tänään kirjoittelin itselleni keskeisiä ajatuksiani tehtävän toteutuksesta mindmap muodossa. Mieletön Flow- tila päällä ja ideoita vain lentelee. Etsin myös internetistä tietoa yritysmaailman keskeisistä sosiaalisen median hyödyntämiskanavista ja mitä kannattaa tehdä ja miten. Aikaa hurahti jopa 3 tuntia ihan huomaamatta!

2.10 

Loimme ryhmällemme onedrive powerpoint pohjan, jonka kautta pääsemme yhdessä ideoimaan tehtävää. Kirjoittelen sinne omia ajatuksiani.

3.10 - 10.10 

Viikon aikana olen jokaisena päivänä tehnyt kurssitehtävämme eteen jotakin : kirjoitellut ideoita ja laittanut muutaman ehdotuksen julkaisukalenteriin.

11.10

Tehtävämme alkaa näyttää hyvältä. Jaoimme Whatsapin välityksellä osa-alueet puhtaaksi kirjoittamista varten. Itse kirjoittelen postaustyypeistä ja tähän kului tänään tehokkaat pari tuntia.

16.10 

Skype palaveria ihanan ryhmän kanssa. Tehtävän palautus on kahden päivän kuluttua ja ideoita lentelee edelleen.

18.10 

Jäiks! Palautuspäivä! Istun aamun koululla koneella ja kirjoittelen vielä esitykseemme dian muun muassa siitä, miksi juuri tiimimme olisi erinomainen valinta voittajajoukkueeksi. Lisään esitykseen myös dian, johon linkitän Jennan blogisivuston ja oman henkilökohtaisen blogini, joita voidaan hyödyntää myös tehtävässä.

Yhteenvetoa tähän mennessä: 

Kurssi on ollut äärettömän mielenkiintoinen ja sen tehtävän työstäminen on aikaansanut minussa todellisia flow ilmiöitä. Aikaa kurssin tehtävien työstämiseen on kulunut yllättävän paljonkin, sillä olen uppoutunut internetin ihmeelliseen maailmaan ja lueskellut älyttömästi taustatyöksi lähdetietoa muun muassa viime vuoden EmmaGaalasta. 


 1.11

Olen ravannut tänään valehtelematta useita kymmeniä kertoja koulun sähköpostissa. Saan pitkästä aikaa suuren muistutuksen siitä, miltä se tuntuu kun jännittää niin että rintaa puristaa.

Kävi miten kävi, olen todella tyytyväinen ryhmämme työpanokseen - motivaatiomme oli korkealla ja tiimihenki kohdallaan, teimme parhaamme!

2.11 

Whatsapin merkkivalo vilkkuu. Ryhmäkeskusteluumme on tullut uusia viestejä. En voi uskoa silmiäni lukiessani ryhmäläiseni Jennan lähettämää viestiä, jossa lukee capslockilla kirjoitettuna, että me voitettiin. ME TEIMME SEN! Onnenkyyneleet valuvat pitkin poskiani soittaessani äidilleni ja kertoessani uutiset. Olo on niin kiitollinen ja palan halusta päästä työskentelemään tämän projektin parissa.


3.11 

Tänään tallennan ryhmämme powerpoint esityksen itselleni pdf-muotoon, jotta voin tulostaa sen huomenna. Tulostetusta versiosta on helpompi seurata tehtävän toteutusta.

13.11 

Tänään saimme tiedon ensi viikon torstain aikataulusta Helsingissä. Täytin myös tänään oman matkasuunnitelmani tulevia Helsinki vierailuja ja itse EmmaGaala viikonloppua varten.

15.11

Tänään koko päivä Helsingissä vierailulla ensin mainostoimisto OMD:llä, sitten Musiikintuottajat Ifpillä, josta siirryttiin vielä Sanomalle ja lopulta Universalille. Niin mieletön päivä, täynnä älyttömästi mielenkiintoista ja uutta tietoa niin edellä mainituista organisaatioista kuin tulevasta projektistakin sekä itse Emma Gaalasta. Olen niin kiitollinen ja innoissani tulevasta ja motivaatio proggiksen tekoon on mitä korkein. Tästä on erinomaista jatkaa kohti messukeskusta ja Studiamessuja, joissa sometiimimme tulee keräämään materiaalia Emman somekanaville.

16.11

Tänään, eilisestä inspiroituneena tutustuin tarkemmin Emman omiin somekanaviin ja niissä tuotettuihin sisältöihin. Lueskelin myös tietoa jo Emmassa julkistetuista esiintyjäartisteista ja kasailin muutamia ydinpointteja.

19.11 

Tänään saimme vihdoin Emman sometilit haltuumme! Käytännön työ voi siis alkaa. Kanaviin tutustumista ja naisten kanssa palaveeraamista ryhmämme Whatsapissa.

Illalla tein myös ensimmäisen julkaisun Snapchatiin ja vastailin muutaman fanin viestikysymyksiin snapissa.

20.11 

Tänään ensimmäisen instapostauksen suunnittelua ryhmäni kanssa ja tulevan Studiamessupäivän valmistelua - haastattelurungon rakentamista ja taustatietojen selvittelyä.

21.11 

Snap taas päivitetty! Kuvien muokkailua ja taustamateriaalin etsimistä. 

22.11

Uuden muokatun julkaisukalenterin työstämistä ja tulevan suunnittelua.

26.11

Uusi insta ja fb postaus ulkona. 

27.11

Studiamessuilla sometiimimme voimin haastattelemassa Astetta ja Kymppilinjaa, sekä kuvailemassa matskuja Xamkin ja Emma Gaalan someihin. Tämän jälken vielä Ifpille palaveeraamaan tulevasta. Huikea päivä! 

28.11 

Uusi artistijulkistus ja postailua tähän liittyen!

29.11 

Julkaisukalenterin updatea ja tulevan luonnostelua.  

5.12
Itsenäisyyspäivän matskujen luonnostelua ja läpikäymistä. 

6.12

Itsenäisyyspäiväjulkaisu. 

Joulukuu: 

Vastuullani on snapchatin päivittäminen ja siellä tuleviin kysymyksiin vastaaminen. Käyn päiittäin Emman Snapissa ja postaan siellä julkaisukalenterimme mukaisesti. Tämän ohella ideoin muun työryhmäni kanssa muidenkin kanaviemme sisältöä.

11.12 
Emma Gaalan Lehdistötilaisuus :
Junamatkalla valmistelimme työryhmäni kanssa haastatteluvastaukset omaan sometiimihaastatteluumme ja jaoimme vastuualueet eli kuka vastaa mihinkin kysymykseen.

Itse pressissä materiaalin kuvailua tabletilla. Haastattelun toteuttaminen Xamkin kanaviin. Myöhemmin materiaalin huolellista läpikäyntiä ja sen jakamista työryhmäni kesken ja someen. Kuvamateriaalin läpikäyminen ja turhan materiaalin karsiminen sekä onnistuneiden kuvien muokkaus vei reilusti aikaa vielä päivän päätteeksi.

Tammikuu: 

Myös Tammikuussa päävastuullani on Snapchatistamme vastaaminen. Käytän työskentelyyn päivittäin aikaa muun muassa Snap-postauksien julkaisujen parissa. Whatsapp ryhmämme keskustelee myös aktiivisesti ja siellä on pystyttävä olemaan läsnä, jotta pysyy ajan tasalla kaikesta. Snapin ohella osallistun yhdessä työryhmäni kanssa myös muiden some kanaviemme postausten ideoimiseen.

1.1
Tänään luin mielenkiintoista lähdetietoa somemarkkinointia koskien. Lueskelin aineistoa noin 45 minuutin ajan. Esiin nousi useita mielenkiintoisia ja hyödyllisiä elementtejä. Jaoin näitä myös ryhmämme whatsapp ryhmässä muille jäsenillemme.


2.1 
Huomiseen paltsuun valmistautumista ja snäpin päivittämistä. Julkaisukalenterimme muokkaillua ajankohtaisten muutoksien mukaiseksi.

3.1 
Palaveripäivä Helsingissä Ifpillä. Tulevan Gaalan läpikäymistä ja ajankohtaisten asioiden päivittämistä. Menomatkalla suoritimme kilpailua koskevan arvonnan niin facebookin kuin instagraminkin osalta. Itse palaverissa kirjoittelin tietokoneelle muistiinpanoja. Itse palaveri kesti noin tunnin verran, toki työmatkoihin kului aikaa.

4.1 
Stories julkaisumme verbaalisen sisällön tuottaminen. Jenna vastaa kuvasisällöstä.
 Tänään tein myös instagramiin ja Facebookiin maksetun mainoksen Emman ja Honorin yhteistyötä koskevan kilpailun mainostamiseksi. Maksetun mainoksen pohjana molemmissa somekanavissa tulee olla julkaisu jaettuna - julkaisin ensin siis postauksemme kanaviin. Sen jälkeen aloitin mainoksen teon valitsemalla "luo markkinointi". Markkinointia luodessa valitaan kaikki mainontaa koskevat spesifit yksityiskohdat, kuten ajankohta, hinta, kohderyhmä ja markkinoinnin pituus. Tämän jälkeen syötetään maksutiedot ja luodaan virallinen mainos. Tavallisen kuvamainoksen sijaan lkoin facebookin mainostyökalulla animoidun mainosvideon.

Tänään työskentelyyn kului yhteensä parin tunnin ajan aikaa.

6.1 
Tänään kävin läpi dropboxista löytyvää materiaalia ja valmistelin niiden pohjalta tulevia snappeja. Tein kollaaseja pixlr nimisellä kuvanmuokkausohjelmalla ja tallensin kuvia kuvateksteineen luonnoksiin

11.1 
Tänään taas maksetun mainoksen tekoa sosiaalisen median kanavillemme muiden päävastuualueideni lisäksi. Tänään kirjoitin myös artikkelin Xamkin Tutustu Tekijöihin sarjaan ja lähetin sen Helenalle. Aikaa artikkelin kirjoittamiseen meni noin 60 minuuttia.

Tässä ajatuksiani havainnollistava ote artikkelista : "Kurssi on merkinnyt minulle paljon, itseasiassa todella paljon enemmän kuin osasin ikinä odottaakaan. Se on opettanut minulle paljon uutta ja syventänyt aiemmin oppimaani, se on tarjonnut minulle tilaisuuden tutustua lähemmin musiikkialaan, joka on ollut intohimoni lapsesta asti. Se on avannut vihdoin vuosien pohdiskelun ja omien tulevaisuuden haaveiden etsiskelyn jälkeen silmäni sille ”mikä juuri minä haluan olla isona”. Sosiaalinen media ja sen mieletön merkitys nykypäivän liiketoiminnalle, suunnitelmallisuuden ja organisoinnin tärkeys, ihmisten parissa toimiminen ja sujuva vuorovaikutus sekä tiimityöskentely – liuta oppimaani ja vain murto-osa kaikesta siitä, mitä voisin tähän kirjoittaa"

15.1
 Tänään pidimme palaveria tiimien kesken tulevaa gaalaa koskien. Itse palaveri kesti noin 75 minuuttia. Palaverin jälkeen kirjoitin tietokoneella tekemäni luonnokset puhtaaksi ja loin tiimillemme taulukkotyökalulla aikataulut tulevaa gaalaa koskien. Lähettelin kollegoilleni vielä sähköpostitse nämä materiaalit. Otimme myös Helenan kanssa minusta kuvat Xamkin Tutustu Tekijöihin artikkelia varten.

16.1

Tänään tein monta uutta kollaasia Emma Gaalan vanhojen kuvamateriaalien (lähde dropbox) pohjalta .
17.1
Muutamat kollaasit vielä ja näiden lähettäminen Tiinalle, jolle koordinoin vastuualueeni siksi aikaa kun olen muutaman päivän reissussa ulkomailla.


18.-20-1 Olen lomamatkalla, mutta seuraan silti aktiivisesti sähköpostia. Löydän myös puolivahingossa instagramin ominaisuuksista mielenkiintoisia ja hyödyllisiä tapoja tehostaa toimintaamme kuten storiesin lähtölaskentaominaisuuden. Kirjoittelen tästä kollegoilleni whatsapissa.

22.1 
Tänään kuvailemme Jennan kanssa noin 75 minuutin verran stories materiaalia Xamkin somekanaviin koskien työskentelyämme Emma Gaalalla.  Tämän jälkeen latailen tiedostoja lähetettävään muotoon ja lähetän niitä Xamkin sometiimille noin 15 minuutin ajan.

23.1 
Tänään käynnistin snapchatin kymmenen päivän lähtölaskennan - tasan 10 päivää gaalaan = 10 muistokollaasia vuosien varrelta lähtölaskenta tyyliin.

24.1
Tänään tein muiden päivittäisten sometehtävieni ohella sähköpostitse saamamme punaisen maton ilmoittautumislistan pohjalta kysymyksiä artisteille.

25.1
Tänään palaverissa Mikkelissä edustamassa tiimiäni. Tämän palaverin pohjalta tein muisstiinpanoja tiimilleni ja lähetin näitä eteenpäin.

Loin myös tulevalle Q & A julkaisulle kuvan valmiiksi.

26.1 
Kuvakollaasien luomista ja kuvien muokkausta päivittäisten askareiden lisäksi.

27.1 
Kokouslistan laatimista ja skypepalaveria tiimini kanssa. Laadin selkeät muistiinpanot tiimilleni siitä, mitä kaikkea ensi viikolla tulee tehdä.

28.1 Tänään tein paljon töitä Emma Gaalan parissa Ninnin lähettämän sähköpostin pohjalta. Julkaisin kaikissa somekanavissamme jatkoa koskevan infon, muokaten julkaisun kuhunkin kanavaan sopivaksi. Tein myös instagram storiesiin lähtölaskennan, jonka pohjalle loin uuden kuvakollaasin. Tämän kaiken lisäksi päivitin snapchatiin päivittäisen lähtölaskentapostauksen ja vastasin fanien siellä tulleisiin kysymyksiin. Aikaa käytin tänään Emma Gaala töiden parissa parisen tuntia.

29.1 
Palaveerausta muiden tiimien kanssa ja tiedon välitystä omalle tiimille. Kuvien muokkausta ja gaalapäivän aikataulujen läpikäymistä. Postausten tallentamista luonnoksiin.

31.1
Facebook sponsoroinnin ja mainosvideon luominen. Aikaa tähän kului noin 30 min. Tämän ohella sähköpostin läpikäyntiä ja tulevaan valmistautumista.

1.2
Huolellista valmistautumista huomiseen gaalapäivään. Snapchat viesteihin vastaamista, Q&A kysymysten välittämistä haastattelutiimille, kuvatektien tallentamista luonnoksiin, Honorilta saatujen aikataulujen läpikäymistä ja työnjakoa tiimin kanssa, omiin työtehtäviin valmistautumista ja taustatyöskentelyä.

2.2.2019 EMMA GAALA - HARTWALL ARENA 

Gaala aamu : Ensimmäisten postausten julkaisut kaikissa kanavissa ulos. 
Päivän aikataulun viimeisiä läpikäyntejä matkalla hki. Snapchatteihin vastailua. Facebook ja instagram viesteihin vastailua.

Gaala päivä: Hartwall Arenan tilojen läpikäynti. Sosiaalisen median kanavaan tulleisiin viesteihin vastailua. Yhteistyökumppani Honorin aikataulutettujen postausten työstämistä tiimissä. 

 Valokuvien ja videoiden tuottamista sosiaalisen median kanaviimme. 
Klo 16:30-18:00 - porrastetusti punaisella matolla tiimini kanssa kuvaamassa artisteja ja muita julkisuudenhenkilöitä. Tiimiläiseni Tiinan kanssa haastattelemassa Hartwall Arenalle saapuneita katsojia ja videoiden julkaisua sosiaaliseen mediaan. 

Gaala-ilta : Omalla vastuullani oli päivittää Emma Gaalan snapchatia ja instagram storiesia. Tuotinkin materiaalia todella kattavasti reaaliajassa someen ja tallensin sitä suuret määrät myös jälkimarkkinointiin.  Illalla työstimme vielä yhteistyökumppani Honorin julkaisuja sosiaalisen median kanaviimme. 

Päivä oli kiireinen ja pitkä, mutta todella ikimuistoinen ja antoisa!

3.2 -5.2
Jälkimarkkinointi on alkanut : kiitospostauksen tekeminen ja julkaisu someen. #Emmamuistoni - faneja osallistavan kamppiksen kehittäminen ja sen julkaisu kanavillemme. Fanien lähettämien kuvien repostaaminen kanavillemme. Aktiivista viestien seurantaa ja vastaamista. 

 12.2
Tänään toteutan kriisiviestintää Olli Lindholmin kuoleman johdosta. Suunnittelen yhdessä tiimiläiseni Tiinan kanssa postauksen visuaalisen toteutuksen. Luonnostelen suruvalitteluviestin ja hyväksytän sen Niina Mustasalolla. Hyväksynnän saatuani julkaisen postauksemme sosiaalisessa mediassa. 


6-14.2 

Olen tehnyt puhelimeeni asentamani sovelluksen avulla repostauksia fanien julkaisemista kuvista. Työ on edennyt siten, että ensin tutustun julkaistuihin sisältöihin. Tämän jälkeen sommittelen instagramin sommittelutyökalun avulla mikä fanien julkaisuista soveltuisi feediimme. Kun kuva on valittu julkaisen sen kanavallemme. Feediin luotuja repostauksia olen tehnyt yhteensä 3. Ajallisesti tämä on vienyt yhteensä noin 45 min (15 min per yhden kuvan työstö). Tämän lisäksi teen stories koosteen fanien kuvista. Stories koosteeseen aikaa kuluu noin 30 min.



Ystävänpäivänä 14.2 suunnittelen ystävänpäiväpostauksemme snapchatiin ja instagramin stories sekä facebookin stories osioon. Kuvaesityksen luomisessa menee aineistojen läpikäyntien kanssa noin 30 min. Kuvaajan tietojen etsimisessä aikaa kuluu vartin verran.



Esimerkkejä tekemistämme kuvakollaaseista. Yhden kuvakollaasiin menee aikaa useita kymmeniä minuutteja, sillä kuvat pitää valita suuresta määrästä dataa. Kuvien tekstit tulee luonnostella myös tarkasti - kuvatekstien tekoon kuluu aiheesta riippuen noin 15 min. 










Oppimispäiväkirjan ohessa esitetään tuntiselvitykset tehdystä työstä:
 

Kurssin kesto noin 15 viikkoa. Tänä aikana olemme tiimini kanssa seuranneet lähes reaaliaikaisesti viestintävälineitä kuten ryhmäkeskustelua sosiaalisen median kanava Whatsapissa ja erityisesti Niina Mustasalolta tulleita viestejä sähköpostissa. Viesteihin on tullut pystyä vastaamaan ja niissä ilmikäyviin asioihin reagoida joskus reaaliaikaisestikin.  Olemme päivittäneet sosiaalisen median kanaviamme todella aktiivisesti onnistunein tuloksin. Aikaa viestintään on kulunut useita kymmeniä tunteja, vähintään 1,5 h-2h/ viikko. Tämä tekee 15 viikon aikana noin 30 tuntia. 

Analytiikkaamme olen seurannut opintojakson aikana henkilökohtaisesti noin 0,5 h /vko = 7,5 h. 

Ensimmäisen Musiikkituottajilla järjestetyn palaverin jälkeen käynnistimme strategiamme paranteluprosessin. Strategia eli matkan varrella runsaastikin, sillä yllättäviä, ylimääräisiä tehtäviä tuli runsaastikin. Perustimme päivitetyn julkaisujen ideointi alustan, jonka parissa käytin itse kurssin aikana useita tunteja. Työtä, joka ei näy jo kanavien julkaisuihin lasketuissa taustatöissä kertyi itselleni 15 viikon aikana henkilökohtaisesti noin 8h.

Projektin aikana olemme päivittäneet eri sosiaalisen median kanavia seuraavalla tavalla :

INSTAGRAM - Yli 70 feed-julkaisua, useita kymmeniä stories julkaisuja. Stories-julkaisuista olemme luoneet kohokohtia, joita pääsee tarkkailemaan Emma Gaalan instagramista. https://www.instagram.com/emmagaala/. Instagramin seuraajamäärä on Mustasalon viestiä lainaten noussut ahkeran työmme tuloksena noin 2500 henkilöllä. Instagram julkaisut olemme ideoineet melko tasavertaisesti tiimini kanssa. Taustatyötä on tehty yhdessä. Jos lasketaan karkeasti, että yhden postauksen tekoon kuluisi noin puoli tuntia postauksesta riippuen, tekee tämä silloin noin 35 h pelkän instagramin osalta. Usein taustatyöhön kuluu helposti kuitenkin jopa tunti, jolloin kokonaisaika postauksien takana on huomattavasti korkeampi kuin 35 h. 

Tietyissä julkaisuissa, jotka on toteutettu esimerkiksi yhteistyökumppanien kanssa, on tullut käyttää erityistä huolellisuutta.

FACEBOOK - Facebookiin olemme pääsääntöisesti jakaneet samoja postauksia kun instagramiinkin. Sielläkin olemme hyödyntäneet stories ominaisuutta. Itse gaalaillan Facebook päivittämisen hoiti kunnialla tiimimme jäsen Tiina. Facebookin tykkääjämäärä on noussut tuhannella ihmisellä.

SNAPCHAT - Snapchatista vastaaminen oli kokonaan minun vastuullani. Päivitin snapchatia muutaman kerran viikossa, jonka jälkeen tahti kiristyi. Snapchatissa kohderyhmänä ovat nuoret ja varhaisteinit. Näin ollen halusimme tuottaa sinne enemmän kohderyhmälle lisäarvoa tuottavaa sisältöä ja snapchatin julkaisut olivatkin usein erilaisia kuin muissa kanavissa. Tämä tarkoittaa sitä, että tein pääsääntöisesti kaikki julkaisumateriaalit kanavaan itse, toki olemassa olevia kuvia hyödyntäen. Snapchat toimi myös informoivana työvälineenä ja kannustimena siirtyä myös muihin sosiaalisen median kanaviimme. Fanien viesteihin vastaaminen kuului 15 viikon ajan kokonaan vastuulleni. Yhteensä snapchatin parissa vietettyjä tunteja taustatyöt huomioiden oli varmasti useita kymmeniä tunteja. Arvioin käyttäneeni sen parissa kokonaisuudessaan minimissään 1,5 h viikossa, joka tekee (15 x 1,5) = 22,5 h. 

TWITTER - Twitteristä huolehti kunniakkaasti koko kurssin ajan tiimimme jäsen Paula, jolla työtunteja on varmasti kertynyt myös useiden tuntien edestä.

Sponsoroinnit: Huolehdin pääsääntöisesti kaikista maksetuista mainoksistamme. Maksettujen mainosten tekoon aikaa kului yhteensä noin 4 h. 

Palaverit, työpäivä Studia-messuilla, työpäivä Lehdistötilaisuudessa ja työpäivä gaalassa : Palaveerasimme useaan otteeseen Helsingissä, edustimme Emma Gaalaa ja Xamkia studiamessuilla , Lehdistötilaisuudessa annoimme itse haastattelun ja teimme töitä Emma gaalalle. Matkustin myös 25.1 (kuten päiväkirjastakin selviää) Mikkeliin palaveeraamaan gaalan toteutuksesta.Työmatkat on käytetty töiden tekemiseen, kuten kuvanmuokkauksiin, kilpailujen ja arvontojen organisointiin ja julkaisujen ideointiin powerpoint alustallamme.
Aikaa yhteensä työpäivissä on kertynyt vähintään 50 h. 

Ohessa esitetyt luvut on laskettu vähimmäistuntimäärinä . Kurssi on ollut todella opettavainen ja ikimuistoinen, mutta samalla raskas ja työntäyteinen. Tässä laskettujen tuntimäärien yhteenlaskettu summa on 150 h. Kurssi vaati 15 viikon aikana todellista omistautumista. 










Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oppimispäiväkirja

Tänne kerään talteen päiväkirjatapaiset merkinnät kaikista niistä kerroista, kun olen tehnyt töitä asiakasprojektimme parissa. 5.9 Istuskelen kahvilassa ja hoitelen asioita pois päiväjärjestyksestä. Yksi tärkeä asia oli polkaista ryhmätyönä toteutettavana oleva asiakasprojekti käyntiin. Viikko sitten, lähes välittömästi tehtävänannon saatuani työparini hoksasi, että hänen omlla työpaikallaan on yksi digitalisaatioon keskeisesti liittyvä proggis aluillaan ja totesi organisaationsa mahdollisesti hyötyvänsä, ja jopa ilahtuvansa työpanoksestamme ja avustamme tässä hankkeessa. Eilen keskustelimme parini kanssa ja JES, työpaikalla oltiin näytetty vihreätä valoa ja apumme otetaan ilosylin vastaan. Ihan ensimmäinen askel itselleni tämän projektin suhteen, oli käydä kohta kohdalta läpi mitä työvaiheita projektiin kuuluu ja miten ne tulee toteuttaa. Käytinkin juuri tehokkaan puolituntisen tutustuen kohta kohdalta tehtävän rakenteeseen ja työvaiheiden. Nyt kun työvaiheet olivat v