Siirry pääsisältöön

Oppimispäiväkirja

Tänne kerään talteen päiväkirjatapaiset merkinnät kaikista niistä kerroista, kun olen tehnyt töitä asiakasprojektimme parissa.

5.9

Istuskelen kahvilassa ja hoitelen asioita pois päiväjärjestyksestä. Yksi tärkeä asia oli polkaista ryhmätyönä toteutettavana oleva asiakasprojekti käyntiin.




Viikko sitten, lähes välittömästi tehtävänannon saatuani työparini hoksasi, että hänen omlla työpaikallaan on yksi digitalisaatioon keskeisesti liittyvä proggis aluillaan ja totesi organisaationsa mahdollisesti hyötyvänsä, ja jopa ilahtuvansa työpanoksestamme ja avustamme tässä hankkeessa.
Eilen keskustelimme parini kanssa ja JES, työpaikalla oltiin näytetty vihreätä valoa ja apumme otetaan ilosylin vastaan.

Ihan ensimmäinen askel itselleni tämän projektin suhteen, oli käydä kohta kohdalta läpi mitä työvaiheita projektiin kuuluu ja miten ne tulee toteuttaa. Käytinkin juuri tehokkaan puolituntisen tutustuen kohta kohdalta tehtävän rakenteeseen ja työvaiheiden.

Nyt kun työvaiheet olivat vielä kirkkaassa muistissa, loin meille samalla pohjan projektisuunnitelmaa varten ja asettelin siihen väliotsikot ohjeen mukaisessa järjestyksessä. Näin ollen pohjan rakenne on selkeä ja suunniitelmaa on helppo alkaa työstämään.

MITÄ ODOTAN TÄLTÄ PROJEKTILTA?

Odotan projektityöskentelyn kehittävän ensinnäkin omia organisointitaitojani ja johdonmukaisen ajattelun sekä toiminnan kykyjä Toivon sen myös opettavan minulle liiketoiminnan kokonaisuuksien merkityksestä sekä siitä, millaisia työprosesseja tiettyjen lopputulosten taustalle vaaditaan.

Asiakasprojekti vaatii myös sitoutumista, aikatauluttamista ja tieynlaista päätöksentekokykyä. Toivon myös näiden taitojeni vahvistuvan projektin kulun myötä.

MITÄ TIEDÄN AIHEESTA ENTUUDESTAAN?

Hankkeemme toteuteetaan työparini organisaatioon, joka on minulle täysin vieras. Olen toki työparini kanssa käytyjen keskustelujen valossa päässyt jollakin tasolla jyvälle siitä, millainen organisaatio on kyseessä ja mitä hankkeelta suurinpiirtein haetaan. Näpyttelin itseasiassa juuri työparilleni viestiä, ja toivoin voivamme pitää etänä pienen palaverin nyt mahdollisimman pian, jossa kävisimme yksityiskohtaisemmin läpi tavoitteitamme ja ideoitamme. Palataan siis seuraavaksi niiden parissa! 

PROJEKTIN HAASTEET 
Vastaavanlaiset tehtävät edellyttävät paineensietokykyä ja monivaiheinen työnkulku vaatii myös aikataulujen luomista. Herkästi stressialttiina henkilönä tietynlaista painetta tehtävän kulusta ja sen onnistumisesta voikin syntyä, mutta uskon kaiken harjoituksen paineensietokyvyn paranemiseksi olevan hyvästä. Näin ollen näen tämänkin haasteen ennemminkin mahdollisuutena.

Verrattaessa työpariini minulla ei myöskään ole kohdeyritykseemme minkäänlaista kosketuspintaa, mutta uuden ja itselle täysin vieraan aiheen kohtaaminen on myös haasteen lisäksi arvokas voimavara - se nimittäin tarjoaa minulle mahdollisuuden oppia uutta ja kehittyä.


13.9

Tänään palsutimme ensimmäistä kertaa koko ryhmän voimin - Krista, Jasmine & Minä. Luottokolmikko, joka on todettu tehokkaaksi jo monissa opintotehtävissä. Neuvottelimme ydin aiheista ja näkökulmista, mitä kullakin meistä oli projektin suhteen mielessä. Oli ihana päästä jakamaan ajatuksia tyttöjen kanssa.

14.9

Tänään ideoin projektisuunnitelmaa ja kirjoitin jo valmiiksi suunnittelemamme kohdat puhtaaksi.  

15.9

Tänään oli asiakasprojektikurssin lähiopetustunti. Teimme tehtävänjakoa tyttöjen kanssa ; minä vastaan itse projektisuunnitelman puhtaaksi kirjoittamisesta ja muutenkin verbaalista tuotoksesta. Tytöt sen sijaan vastaavat ohjelman hallitsemisesta.

Tänään tein myös ryhmälleni  Powerpoint pohjan seminaarissa esiteltävän työn taustalle, jota lähdemme työstämään kun suunnitelma etenee.

17.9

Taas suunnitelman parissa. Tänään kirjoittelutyö jatkuu ja koitan saada suunnitelmamme kirjallisen raportin edistymään. Jaoin myös ryhmälleni posteripohjan.

20.9

Vitsit mikä Flow-tila! Sain uusia mielettömiä ideoita projektimme suhteen ja lähetin niistä sähköpostia opiskelijakollegoilleni.

27.9

Muutaman päivän tauko kirjoittelusta ja nyt taas puhtia täynnä. 1.10 tapaamme pitkästä aikaa tyttöjen kanssa ja hiomme kirjallisen suunnitelman ja msprojectilla toteutettavan suunnitelman kuntoon.
Tänään tutkiskelin myös Jasminen lähettämää sähköpostia, jossa Jasmine oli tehnyt upeaa työtä posterin ja digikäyntikortin kanssa.

1.10 

Tänään palaveerataan tyttöjen eli opiskelijakollegoiden Kuuselan & Sahlbergin kanssa ja laitetaan raportti kirjallista ja MS-projectilla tehtävää versiota myöten kuntoon. Harmittelimme yhdessä, kun MS-project ohjelmaa ei pysty tekemään etänä, esimerkiksi kotikoneelta käsin ja koululla aikaa oli vain rajallisesti. MS-project suunnitelma valmistui kuitenkin rajallisesta aikataulusta huolimatta.

2.10 

Tänään kirjoittelin projektisuunnitelmaamme teoriapohjaa. Liiketaloudesta löytyi monia hyviä kampanjaamme soveltuvia teorioita, joista suunnitelmaamme poimin muun muassa SWOT-analyysin ja markkinoinnin neljän "P" kirjaimem teorian.
Olen projektin myötä oppinut paljon suunnitelman tärkeydestä. Ilman hyvää suunnitelmaa on vaikea kasata onnistunutta hanketta.

3.10 

Tänään täyttelin omaan henkilökohtaiseen päiväkirjaani projektin kannalta keskeisiä päivämääriä : 9.10, 23.10, 6.11 ja 20.11 meillä on palavereja, joissa keräämme materiaalia mainoskampanjaa varten ja toteutamme itse markkinointihanketta. Mielenkiinnolla odotan mitä tästä tulee.

5.10 

Suunnitelman viimeistelyä!  Viimeistelyllä on tärkeä rooli kokonaisuudessa. 

9.10 
Palsua, kestona noin 1,5 h ja aiheena itse kampanjan toteutus. 

23.10 
Palaveerausta taas työryhmämme kanssa. Ideointi kasvotusten on aina tehokkainta ja keskustelussa oppii paljon. 


MARRASKUU :

Marraskuun ohjelmassa oli itse projektin toteuttaminen ja loppuraportin kirjoittaminen. Työstin projektiin liittyviä asioita kuun jokaisena maanantaina noin puolentoista tunnin ajan. 

6.11 
Ryhmäpalaveria noin 1.5 h ajan.

12.11 tapaaminen vastaavan opettajan harrin kanssa. Keskustelimme loppuraportin työstämisestä ja saimme harrilta hyviä pointteja. Kesto noin 20 min. 

23.11 palaveeraus loppuraportin kasaamisesta ja lopputuloksen läpikäyntiä. 

30.11 Loppuraportin viimeistelyä ja yhteenvedon kasaamista. 

2.12 Loppuraportin lähdemerkintöjen työstämistä. 

3-8. 12 Työstin osissa omaa osuuttani powerpoit esityksestämme. 

erityishuomio : 7.12 tutustuin powerpointin ääni työkaluun ja etsin sen käytöstä opastusmateriaalia ->  loin yhdestä diasta "mainosvideo" tyyppisen esityksen. 


 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Emma Gaala oppimispäiväkirja

Emma Gaalan Someviestintä 2018 - kurssin oppimispäiväkirja Huom! Osa päivämääristä on kirjoitettu menneessä aikamuodossa, sillä huomasin valitettavasti vasta kurssin toteutuksen keskellä oppimispäiväkirjatehtävän! 11.9  Istuin kampuksella ja selailin studentia. Siinä se oli - Emma Gaalan Kick off tilaisuuden ilmoitus suoraan silmieni edessä. Aikataulut ja suunnitelmat tämän syksyn osalta olivat jo aikalailla täynnä, mutta tiesin, että tämä kurssi on yksinkertaisesti saatava mahdutettua vielä mukaan, keinolla millä hyvänsä. Taustatyö alkoi oikeastaan siispä jo tästä päivästä - uppouduin googlen ihmeelliseen maailmaan ja tutkin, miten Xamkin ja Emma Gaalan yhteistyö viime vuonna sujui ja mitä kaikkea Emma Gaalan somemarkkinoinnissa viime vuonna nähtiikään. 13.9  Itse Kick Off tilaisuudessa kuuntelemassa ihanaa Arttu Lindemania ja muita vaikuttajia, sekä saamassa ohjeita tulevaan ennakkotehtävään. Todella mielenkiintoisen oloinen kurssi ja motivaatio mitä korkeimmillaan